Blog InterieurTwin

gootsteen organizer

Rommelig Gootsteenkastje? 4 Handige Tips Om Deze Op Te Ruimen

Hoe ziet jouw gootsteenkastje eruit? Is het zo rommelig dat alle schoonmaakspullen er bijna uit vallen wanneer je deze open trekt? Of is jouw gootsteenkastje wel netjes en georganiseerd?

In dit artikel heb ik 4 handige tips voor je klaar staan om het keukenkastje onder de gootsteen op te ruimen. Zo hoef je je niet meer te ergeren elke keer dat je het kastje open trekt. Ook kan je zo veel sneller de juiste producten terugvinden.

1. Kies voor een handige gootsteen organizer

Om meer overzicht te creëren in het kastje onder de gootsteen is mijn belangrijkste tip om voor een handige gootsteen organizer te kiezen. Doe je dit niet dan staan allerlei producten kris kras door elkaar en wordt het al snel een zooitje.

Met een handige gootsteen organizer hou je overzicht, kan je meer spullen kwijt en ziet het er een stuk netter uit.

Deze handige gootsteen organizer van Clear Living heeft twee lagen, waardoor je voldoende spullen in je keukenkastje kwijt kunt. De lades zijn uitschuifbaar, waardoor je veel makkelijker bij alle spullen kan.

Dit heeft als voordeel dat je niet op je knieën achterin het keukenkastje naar je spullen hoeft te zoeken. Ook zal je zien dat het hierdoor een stuk netter blijft in het gootsteen kastje.gootsteen kastje organiserenuitschuifbare gootsteen organizer

De uitschuifbare gootsteen organizer van Clear Living is niet alleen heel handig, maar ziet er ook nog eens mooi uit. Je kunt dit kastje daarom ook prima op een andere plek gebruiken, bijvoorbeeld in de badkamer of op je thuiswerkplek.

De gootsteen organizer is 28 cm breed, 42 cm hoog en 33 cm lang. Het is slim om van te voren goed op te meten of de gootsteen organizer in het keukenkastje past.

In de meeste keukenkastjes past de gootsteen organizer prima, maar het kan soms dat de afvoer net wat onhandig is geplaatst en dat deze in de hoogte in de weg zit. Hier bleek de afvoer namelijk net een halve centimeter te ver naar voren te zitten, waardoor het keukenkastje niet helemaal dicht kan.

Nu kwam mijn man uit zichzelf met het idee om een klein stukje aan de achterkant van de bovenste la te verwijderen, waardoor de deur wel dicht kan. Negen van de tien keer wanneer ik met een klusidee kom wordt er gevraagd ‘is dit wel echt nodig?’, dus dat mijn man zelf met idee komt geeft wel aan dat ook hij heel enthousiast is over deze gootsteen organizer.

2. Ruim op wat je niet meer gebruikt

Een handige gootsteen organizer is één, maar als jouw gootsteenkastje bomvol staat dan zal het hoe dan ook rommelig blijven.

Ruim daarom de producten op die je niet meer gebruikt. Zelf heb ik tijdens deze opruimronde ook weer een aantal schoonmaakmiddelen weg kunnen doen die ik niet meer gebruikte.

Zo had ik nog twee flessen ontvetter staan. Tegenwoordig gebruik ik citroen als ontvetter. Dit werkt net zo goed als chemische middelen en is veel beter voor het milieu.

Ik weet zeker dat ik bij een volgende opruimronde nog meer spullen kan opruimen. Er staan nu nog een aantal producten in zoals Glassex en Cif die mijn man gebruikt bij het schoonmaken. Zelf ben ik al overgestapt naar duurzamere alternatieven en ik verwacht tegen de tijd dat deze flessen bijna leeg zijn mijn man ook overtuigd is van deze alternatieven.

De kans is groot dat jij ook nog een aantal producten in je keukenkastje hebt staan die je niet meer gebruikt. Ruim deze op en het gootsteen kastje ziet er direct netter uit. Wil je deze producten niet zomaar wegdoen? Zet ze dan vooraan, zodat je zeker weet dat je ze de volgende keer wel gebruikt.

gootsteen kastje inrichten

3. Ga voor multifunctionele schoonmaakmiddelen

Ik vertelde al dat ik steeds vaker chemische schoonmaakmiddelen inruil voor duurzame alternatieven. Dit heeft niet alleen als voordeel dat het beter is voor het milieu, maar je gootsteenkastje wordt er ook een stuk leger van.

Met groene zeep, soda en azijn kan je een groot deel van het huis schoonmaken. Je hebt hier veelal helemaal geen speciale schoonmaakmiddelen voor nodig.

Voor hardnekkige vlekken of speciale materialen gebruik ik soms wel speciale schoonmaakmiddelen, omdat dit beter werkt. Maar voor de meeste huis- en keuken klusjes kan ik prima uit met deze simpele producten.

Kijk dus eens goed in je gootsteen kastje hoeveel flessen je hebt staan en overweeg te minimaliseren op schoonmaakproducten door voor duurzame en multifunctionele schoonmaakproducten te kiezen.

4. Organiseer op een manier die voor jou werkt

De gootsteen organizer van Clear Living is echt handig om overzicht te houden in het gootsteenkastje, maar als jij vervolgens de organizer helemaal vol propt en alles kriskras door elkaar zet zal het je nog moeite kosten het gootsteenkastje opgeruimd te houden.

Organiseer het keukenkastje daarom op een manier die voor jou werkt.

Voor mij werkt het bijvoorbeeld om soort bij soort te zetten. Op de bovenste lade heb ik vooral de producten staan voor de afwas en voor dagelijks gebruik, zoals afwasmiddel en vaatdoekjes.

De vaatwastabletten heb ik in een doorzichtige pot gedaan. Dit neemt niet alleen minder ruimte in dan de standaard zak, ook heb ik zo veel beter overzicht hoeveel voorraad ik nog heb.

Naast de organizer staan een aantal grotere spullen zoals de plantengieter en het gft-bakje. Vooral de plantengieter verdween vaak helemaal achterin het keukenkastje en nu heeft deze echt een vaste plek.

In plaats van soort bij soort te organiseren, zou je ook de spullen die je het meest gebruikt vooraan kunnen zetten. Zo kan je hier altijd makkelijk bij. Dit is vooral handig als je geen organizer met uitschuifbare lades hebt.

Over Clear Living

Clear Living verkoopt mooie artikelen die jou helpen meer rust in huis te ervaren. Met de handige gootsteen organizer en keuken organizers creëer je meer ruimte en overzicht.

De organizers zien er ook nog eens mooi uit, waardoor je deze prima op het aanrechtblad of een andere plek in huis in het zicht kunt plaatsen. De organizers passen bijvoorbeeld perfect in een industrieel of modern interieur.

Ook zijn de organizers multifunctioneel. In plaats van in de keuken kan je ze bijvoorbeeld ook in de badkamer, een creatieve ruimte of op kantoor gebruiken.

Zelf heb ik ook een organizer van Clear Living in de voorraadkast staan waarop de spullen van ons hondje Jackie staan. Deze spullen lagen eerst in een grote mand en het was altijd zoeken als we iets voor haar nodig hadden. Het overzicht ontbrak.keuken organiser

Dankzij de handige organizer van Clear Living kunnen we altijd direct de juiste spullen terugvinden. Extra handig: we zien nu ook direct hoeveel voorraad we nog hebben en wanneer we iets bij moeten bestellen.

Is jouw gootsteenkastje netjes opgeruimd of één grote rommelplek?

Liefs, Ilse